TelefoonFlevoland Catering
036 - 7112829

Locaties Amsterdam

Museum Werf ‘t Kromhout

 

De historische Werf ’t Kromhout, aan de Hoogte Kadijk te Amsterdam, is bekend geworden door haar legendarische kromhoutmotoren. De Westkap en Oosthal, beide industriële rijksmonumenten, zijn gebouwd rond 1880. In 1967 werden de scheepsactiviteiten beëindigd en werd de sloop van deze unieke plek aan de Nieuwe Vaart voorbereid.

Dankzij een grote bijdrage van het Prins Bernhard Fonds kon de werf in 1975 toch nieuw leven worden ingeblazen. De Westkap is nog steeds in gebruik als scheepswerf en is omgeven door oude schepen. In de Oosthal heeft een gedeelte van de collectie van het Kromhout museum een prominente plek, waardoor er een unieke sfeer ontstaat.

Deze bijzondere maritieme locatie, gelegen aan de Nieuwe Vaart, leent zich uitstekend voor diners, recepties, lezingen en bedrijfspresentaties. De hal is dagelijks te huur, met uitzondering van de dinsdag, waarop het museum haar deuren opent. De Oosthal kan worden gehuurd voor evenementen waar tussen de historische en nog werkende Kromhoutmotoren, een robuuste vloer flexibel kan worden ingericht. Ook is de ruimte uitermate geschikt voor dagactiviteiten als lezingen, workshops en presentaties tot 200 personen. Bij een diner is er plek voor 175 personen, bij een receptie voor 250 personen.

De Vondelkerk

 

vondelkerk

vondelkerk receptievondelkerk personeel

vondelkerk receptie

De Vondelkerk is een uniek en sfeervol monument aan de rand van het Vondelpark, vlakbij het Leidseplein. P.J.H. Cuypers, de bouwmeester van onder andere het Centraal Station, het Rijksmuseum en natuurlijk de Posthoornkerk, legde als projectontwikkelaar de Vondelstraat aan. Volgens zijn ideeën omtrent de ideale samenleving bouwde hij een kerk midden tussen de huizen. De eerste steen van deze neogotische kruisbasiliek werd gelegd op 1 maart 1872.
Toen sloop dreigde voor het sterk verwaarloosde gebouw, werd een plan voor herbestemming ontwikkeld. Een in 1980 opgerichte stichting wist een nieuw gebruik en een restauratie mogelijk te maken, zodat dit prachtige bouwwerk tot op de dag van vandaag is blijven staan.
Het middenschip van de Vondelkerk is 's avonds en in de weekenden te huur voor diners, recepties en lezingen.

Sinds kort is de Vondelkerk tevens trouwlocatie. Ook voor bijzondere projecten als muziekuitvoeringen en culturele manifestaties is de ruimte geschikt. Sinds 2003 kan het burgerlijk huwelijk worden voltrokken in deze kerk. Er is ruimte voor 150 zitplaatsen, bij recepties is er plaats voor 250 personen.

 

House of Amsterdam

Locatie herengracht amsterdam

Wilt u gasten in stijl ontvangen op een unieke locatie in het hartje van Amsterdam? Het kan in House Of Amsterdam. Een unieke nieuwe locatie op de Herengracht 168. De lange en rijke geschiedenis van dit monumentale pand begint in 1618 toen er een suikerfabriek werd gebouwd.

 

Een unieke locatie met authentieke stijlzalen waar u gasten kunt ontvangen voor een intiem diner, vergadering, bruisende presentatie of een receptie. De ge-restylde salon en lounge, grenzend aan de prachtige tuin, is de ideale locatie voor een feestelijke borrel of receptie. De karakteristieke loft biedt uiteenlopende mogelijkheden voor een bijzonder feest of een chique galadiner. Tijdens uw bijeenkomst zorgt Noord-Holland Catering ervoor dat het u aan nietsontbreekt. Eventuele hapjes, drankjes, lunches en diner(buffet) zijn bij ons in goede handen!

 

De Amstelkerk

De Amstelkerk is gebouwd in de jaren 1668-1670 als noodkerk voor de bewoners van het nieuw aangelegde tweede deel van de grachtengordel. Het ontwerp van stadsbouwmeester Daniël Stalpaert was zo eenvoudig uitgevoerd dat men sprak van een 'preekschuur'. Uiteindelijk werden de plannen voor een grote stenen kerk op het Amstelveld niet uitgevoerd en is de 'noodkerk' tot op de dag van vandaag blijven staan.

amstelkerk amstelkerk

In theateropstelling zijn er 180 zitplaatsen, bij recepties is er plaats tot 280 personen. Aan ronde tafels kunnen tot 100 personen dineren in deze sfeervolle omgeving en aan rechte tafels tot 150 personen.

De Duif

de duif locatie amsterdam kerk de duif amsterdam

In april 1857 werd de eerste steen gelegd voor een nieuw godshuis naar ontwerp van de Leidse architect Th. Molkenboer. In de loop van de 20ste eeuw is de kerk steeds meer verwaarloosd. In 2002 vond de opening van het gerestaureerde gebouw plaats.

De Duif kan dagelijks worden gehuurd voor bijvoorbeeld lezingen, symposia, diners, recepties en condoleances. De akoestiek van het gebouw leent zich uitstekend voor recitals en concerten. De Duif is een prachtige trouwlocatie. In theateropstelling zijn er 400 zitplaatsen, bij diners is er plaats voor 250 personen, bij recepties tot 500 personen.

Reguliersgracht 63

 

huur grachtenpand lokatie

In het centrum van Amsterdam staat dit sfeervolle 19e eeuwse rijksmonument naar ontwerp van architect Isaac Gosschalk. In 2003 is dit huis gerestaureerd met behoud van alle authentieke details. De driehonderd vierkante meters zijn verdeeld over vijf etages.
Het pand biedt een prachtige entourage voor diners met maximaal 12 personen en recepties voor maximaal 20 personen. Ook kan het gebruikt worden als vergaderruimte of voor het houden van presentaties in een sfeervolle ambiance. Tevens is dit prachtige rijksmonument te huur voor de huwelijksnacht, bv in combinatie met een feest in de Amstelkerk of de Duif.

De Posthoornkerk

 

posthoornkerk

De neo-gotische Posthoornkerk is de eerste kerk in Amsterdam van P.J.H. Cuypers, die later ook het Centraal Station en het Rijksmuseum zou ontwerpen. De kerk, een kruisbasiliek met driebeukig schip en klaverbladvorminge koorpartij, moest op een klein bouwterrein gerealiseerd worden en kreeg daarom twee galerijen boven elkaar. De bouw begon in september 1861. De in onbruik geraakte kerk dreigde in de jaren 80 van de 20ste eeuw gesloopt te worden, maar in 1986 werd dit dankzij een plan van Stichting de Posthoornkerk voorkomen. De kerk wordt sinds een restauratie en verbouwing sindsdien verhuurd als kantoorruimte én als ruimte voor recepties en diners. De eveneens door Cuypers ontworpen Vondelkerk, werd op vergelijkbare wijze herbestemd.

De Posthoornkerk is te huur voor ander andere diners, recepties, productpresenaties en lezingen. De ruimte is zeer geschikt voor theater of culturele presentaties en het geven van concerten. Tot 200 personen kunnen dineren, bij een theateropstelling zijn er 200 zitplaatsen. Bij recepties kunnen 300 personen aanwezig zijn.

De Kleine Werf

vergader locatie tafel de kleine werf

 

Deze oude gerestaureerde scheeps- timmerwerf op het Prinseneiland in het hartje van Amsterdam is nu een plek waar workshops en conferenties kunnen worden gehouden in een 17e- eeuwse sfeer,gecombineerd met alle comfort en faciliteiten van deze tijd.

De Kleine Werf is 'met zijn prachtige grote ramen, die uitzicht geven op de Bickersgracht' vooral een inspirerende omgeving waar ideëen tot rijping kunnen komen of waar gasten tijdens bijeenkomsten aangenaam verrast zullen worden door de authentieke omgeving.

De Kleine Werf is een unieke locatie voor vergaderingen, product- presentaties, trainingen, brainstormsessies of een exclusief diner in een bijzondere omgeving.

Voor vergaderingen, al of niet met ontbijt, lunch of diner. Maximaal 28 personen.
Voor presentaties Maximaal 60 personen.

Uilenburgersynagoge

trouwlocatie   synagoge   trouwlocatie amsterdam

Enigszins verscholen in de Uilenburgerstraat vindt u hier een bijzonder locatie; de Uilenburgersynagoge.
In 1766 werd met de Uilenburgersynagoge de vijfde synagoge van de Hoogduitse gemeente in gebruik genomen. In deze typische volkssjoel midden in de oude jodenbuurt vonden uiteenlopende activiteiten plaats. In de bovenruimte zat de eigenlijke synagoge, in de benedenruimte hield men bruiloftsfeesten. Na 1889 vond in een deel van de benedenruimte het ritueel slachten van gevogelte plaats. Deze locatie is bijzonder geschikt voor trouwerijen, diners, concerten, vergaderingen en workshops.

Het Amsterdams Marionetten Theater

   

Het Amsterdams Marionetten Theater is gelegen vlakbij de Nieuwmarkt, het hart van de oude binnenstad.
Wanneer u binnengaat en de deur achter u sluit betreedt u een oase van rust en stijl midden in het drukke Amsterdam.
In dit intieme en sfeervolle theater herleeft een theatervorm uit de tijd van Mozart, een unieke en universele theatervorm: Marionettenopera.

De theaterzaal is flexibel qua inrichting en is een originele locatie voor diners, recepties, presentaties en vergaderingen.
Flevoland Catering kan deze prachtige locatie bij voorbeeld combineren met een high tea

 

Restaurant “De Nissen” Restaurant Amsterdam


In het centrum van Amsterdam, gevestigd in een zeventiende-eeuws pand aan het Rokin, bevindt zich een sfeervol en klassiek restaurant genaamd “De Nissen”. Het restaurant is gevestigd in een pand met een lange geschiedenis (gebouwd in 1646) en beschikt dan ook over een unieke entourage voor uw lunch of diner.

Uniek voor het centrum van Amsterdam is de capaciteit van het restaurant. De Nissen bestaat uit Dineren amsterdammeerdere ruimten. Hierdoor kunnen er groepen van 10 tot 60 personen apart worden ontvangen, zodat u met uw eigen gezelschap onder elkaar bent. U voelt zich echter vast ook met een klein gezelschap bij ons thuis.

De keuken is Nederlands-internationaal georiënteerd. Naast de à la carte-gerechten biedt het restaurant vele mogelijkheden voor speciale menu's of buffetten voor grotere gezelschappen.

 

VOC-schip 'Amsterdam'

Scheepvaartmuseum amsterdam

 

 

 

In 1985, bijna 200 jaar na het faillissement van de Verenigde Oostindische Compagnie, wordt de kiel gelegd voor een nieuwe Oostindiëvaarder. Bij de bouw gebruikte men het oude voorbeeld. Maar door de eisen van nu zijn er verschillen: de romp en de dekken zijn van tropisch hout in plaats van eiken, er is stahoogte tussen de dekken, de spanten zijn verlijmd in plaats van massief hout en trappen vervangen ladders. Ruim 400 vrijwilligers bouwden aan deze nieuwe 'Amsterdam', die sinds 1991 bij het Scheepvaartmuseum ligt afgemeerd.

Flevoland Catering kan voor u een unieke vergadering, presentatie of feest organiseren (klein of groot) in dit prachtige decor waarbij vrijwel alles mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan
een feest of diner die de gasten terugbrengt naar de jaren waarin de “echte” Amsterdam is gebouwd. Uw gasten zullen zich doormiddel van de authentieke locatie, de aankleding en de culinaire mogelijkheden in een geheel andere tijd wanen!

De kracht van de locatie zijn de mogelijkheden. Er zijn er al een aantal beschreven maar denkt u ook aan bijvoorbeeld trouwerijen, netwerkborrels, bedrijfsfeesten en diners. Vooral de combinatie tussen het schip en natuurlijk het Scheepvaartmuseum (deze wordt op dit moment gerenoveerd) zorgen voor een unieke locatie.

Op culinair gebied kan Flevoland Catering samen met u de perfecte invulling aan uw dag geven. Te denken valt aan mooie hapjes, een buffet, een lunch of een diner en uiteraard verzorgen wij ook de dranken en de aankleding. Alles bij elkaar zorgt het voor ervaring die uw gasten niet snel zullen vergeten.

VOC-schip Amsterdam

 

 

 

 

De Bagagehal


De Bagagehal, gesitueerd in Loods 6, werd vroeger gebruikt voor de verwerking van de enorme hoeveelheden bagage naar de laadruimen van de oceaanstomers van de KNSM.
Een unieke ruimte, die inspireert door haar monumentale afmetingen en haar rauwe, industriële karakter. Met recht wordt de Bagagehal ook wel een ‘bunker met noblesse’ genoemd. Op de verdieping boven de Bagagehal vindt u een centrale hal met een prachtig uitzicht over het IJ. Beide ruimten zijn zeer geschikt voor recepties, productpresentaties, lunches en diners.

Dinner cruise  Diner rondvaart

Verder onderhouden wij nauwe banden met diversen rondvaart bedrijven en salonbootjes, want je raakt eigenlijk nooit uitgekeken op een rondvaart met een rondvaartboot of een prachtig antiek salonbootje door de prachtige grachtengordel van Amsterdam.
Maar met een lekker drankje in de hand is het helemaal geweldig. De Amsterdamse grachten zijn terecht wereldberoemd. Een borrel, buffet, koffietafel, BBQ of een compleet geserveerd menu op de boot is de perfecte afsluiting van uw dag in Amsterdam of juist het perfecte begin van uw avond.
Indien gewenst kunnen wij uw rondvaart uitbreiden met live-muziek, van jazz tot rasechte Amsterdamse accordeonmuziek en discotheek.
Weer zo’n leuke aktie van Flevoland Catering

Overige locaties


Locaties in Nederland

Rondvaarten in Amsterdam

Rondvaarten buiten Amsterdam

Vergaderlocaties

Locaties Noord-Holland

sitemap | legal disclaimer Copyright NHC groep 2009