TelefoonFlevoland Catering
036 - 7112829

Locaties Noord-Holland

Grote Kerk van Oosthuizen

Kerk noord holland

In het schitterende Oosthuizen, gelegen aan de Beemster Ringvaart, zo'n twintig kilometer boven Amsterdam, ligt deze bijzondere Grote Kerk. Al vijf eeuwen bepaalt deze gotische kruiskerk met haar hoge vensters het silhouet van Oosthuizen. Daarnaast kan men met enige zekerheid zeggen dat het orgel, het oudste bespeelbare orgel in Europa is.

In deze prachtige kerk kan niet alleen het huwelijk worden gesloten maar de verschillende ruimtes zijn ook uitermate geschikt voor uw receptie, bedrijfspresentatie, diner, vergadering, een concert of tentoonstelling. De kerk beschikt tevens over een prachtige expositieruimte die uitermate geschikt is voor uw receptie.

 

 

Diner locatie Oosthuizen        Feest locatie oosthuizen

De Grote Kerk van Schermerhorn

schermhorn locatie trouwen feest vergadering diner

schermerhorn trouwlocatie glas in lood wereld erfgoed

Bij binnenkomst in het pittoreske Schermerhorn rijst de Grote Kerk indrukwekkend aan het einde van de dorpsstraat op. Het dorp profiteerde indertijd mee van de welvaart die in de 17de eeuw naar het voormalige Schermereiland stroomde dankzij de haringvisserij en de walvisvaart, een specialiteit van de eilandbewoners. De windwijzer in de vorm van een walvisvaarder op het dak van de kerk en de vele schaalmodellen van schepen in de kerk zelf herinneren nog aan die bloeitijd.

De kapiteins- en redershuizen die eens in het dorp stonden zijn allemaal verloren gegaan bij een grote dorpsbrand in 1699. Alleen de kerk uit 1634 bleef gespaard. Het laaggotische interieur van de kerk heeft een schitterend beschilderd houten tonggewelf en de serie ramen die geschonken zijn door de Noord-Hollandse steden behoren tot de Unesco Top-10 van gebrandschilderde glazen in Nederland.

De intieme sfeer, het mooie lichte interieur met de schitterende ramen, de kroonluchters met vele kaarsen, en de fraaie ligging in de Schermer maken deze kerk een unieke locatie voor een feest, diner, huwelijk, lezing of een ander bijzonder evenement voor maximaal 350 personen. Ook voor een kleiner gezelschap biedt de kerk volop mogelijkheden.

Flevoland Catering verzorgt graag de catering voor uw evenement in deze bijzondere kerk.

Showkas Kwekerij “De Arendshoeve”

Een grote overdekte plantentuin, waarin de stressverlagende invloed van planten op mensen optimaal werken. Deze ontspannen groene gelegenheid is uitermate geschikt voor congressen, seminars en themabijeenkomsten, maar natuurlijk ook voor al uw feestelijke gelegenheden. In deze unieke showkas bevindt zich een vijver met kooikarpers en gezellige zitjes er om heen.

Deze unieke locatie gelegen aan de ringvaart vlakbij Aalsmeer is bereikbaar met de auto, maar ook met de boot. Er is voldoende parkeergelegenheid. In de showkas zijn verschillende opstellingen mogelijk en is het ook mogelijk om verschillende ruimtes te creëren. In de basisopstelling kunne 80 tot 120 personen genieten van deze locatie. Echter kan de opstelling ook aangepast worden en is er ruimte tot 500 personen. In de showkas tussen de planten is een ronde vergaderruimte gebouwd van natuurlijke materialen, deze ruimte kan onder andere gebruikt worden voor presentaties, trainingen en workshops.

Serah Artisan Zaandam

locatie zaandam     serah artisan zaandam

Het huidige Serah Artisan werd omstreeks 1820 gebouwd als huisvesting voor de Vrijmetselaarsloge
"Anna Paulowna". Waar daarvoor de herbergen 'De Eendracht' en het "Alkmaarsch Veerhuysch" gevestigd waren, verrees een - voor die tijd - zeer groot en statig gebouw.

In 1856 werd het pand verbouwd om op de tweede etage concerten te kunnen geven.

Tijden veranderden, en het perceel werd verkocht aan twee aannemers die in 1876 het welbekende Cafe Suisse opende. Gedurende de periode waarin de industrialisatie in de Zaanstreek om zich heen sloeg, kocht de gemeente Zaandam in 1918 het perceel en liet het verbouwen tot Girokantoor.

Begin jaren '50 vestigde de gemeente er een Stadskantoor. In 1987 werd het pand tot Gemeentelijk monument verklaard en in 2001 werd het pand tot Rijksmonument verklaard.

De huidige exploitant is Yvonne Kelatow zij gaf het gebouw weer een nieuw gezicht met een nieuwe naam 'SERAH ARTISAN.'

In de naam SERAH zitten de woorden serahkan, ser, sera, Que sera sera, wat in het Maleis betekent 'overlaten aan..., overgeven aan...' Artisan Kunst is een passie.

Serah Artisan is dan ook een bijzondere locatie in het centrum van Zaandam voor uw feest, diner, bruiloft, vergadering of presentatie.

Flevoland Catering kan de catering verzorgen voor 200 personen in dit prachtige pand in Zaandam.

Overige locaties


Locaties in Nederland

Rondvaarten in Amsterdam

Rondvaarten buiten Amsterdam

Vergaderlocaties

Locaties Amsterdam

sitemap | legal disclaimer Copyright NHC groep 2009